موسسه بهادرانیان
موسسه بهادرانیان

موسسه بهادرانیان

سابقه ما اعتبار ماست

مهاجرت به آلمان – مسیر شما به قلب تکنولوژی اروپا

مهاجرت به آلمان

مهاجرت به کشورهای پیشرفته اروپایی امروزه به رویایی جدی برای بسیاری از افراد تبدیل شده است. شاید الان که این مقاله را می‌خوانید شما هم به فکر مهاجرت به آلمان یا سایر کشورهای اروپایی باشید.

یکی از گزینه‌هایی که می‌توانید به عنوان اولویت مهاجرتی خود در نظر بگیرید مهاجرت به آلمان است. آلمان کشوری است که اعتبار پاسپورت آن در رتبه دوم جهان است و از نظر اقتصادی جزو برترین‌های دنیا به شمار می‌آید.

نکته مهمی که واضح است این است که برای مهاجرت به آلمان شما باید دارای شرایط خاصی باشید تا در زمان درخواست ویزا مورد تایید قرار گیرید. در این مقاله سعی داریم کلیه نکات مهاجرت به آلمان را برای شما مطرح کنیم.

پس اگر به فکر مهاجرت به آلمان هستید، این مقاله را از دست ندهید.

روش های مهاجرت به آلمان

شاید برای شما جالب باشد که بدانید حدود 320 هزار ایرانی مقیم آلمان هستند. 

یکی از مهمترین ویژگی‌های کشور آلمان به عنوان یک گزینه محبوب مهاجرتی، امکان انتخاب روش‌های مختلف برای مهاجرت است. در واقع دولت این کشور شرایط مختلفی را برای پذیرش مهاجران خارجی فراهم کرده است. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از ایرانی‌ها این کشور را به عنوان گزینه اول خود برای مهاجرت در نظر بگیرند.

شما می‌توانید با توجه به شرایط خود، یکی از روش‌های زیر را برای مهاجرت به آلمان انتخاب کنید:

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

برای کسانی که از نظر مالی توانمند هستند، روش‌های مختلفی برای مهاجرت به کشور آلمان وجود دارد. ثبت شرکت با ارائه بیزینس پلن قوی، امکان ایجاد اشتغال برای 5 شهروند آلمانی و نیز داشتن تمکن مالی کافی از شرایط الزامی برای مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری است.

اگر قصد دارید از این روش به آلمان مهاجرت کنید، مقاله “همه چیز درباره مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری” را مطالعه نمایید.

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

 در صورتی که قصد ازدواج یا یک فرد آلمانی را دارید، می‌توانید به اقامت دائم و در نهایت شهروندی آلمان دست پیدا کنید. برای این کار کافی است رابطه شما حقیقی باشد و مدارک کافی برای اثبات حقیقی بودن آن را داشته باشید. داشتن مدرک زبان سطح A1 نیز برای این روش الزامی است.

برای کسب اطلاعات کامل تر درباره این روش مهاجرت، مقاله “مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج” را در وبلاگ ما بخوانید.

مهاجرت به آلمان از طریق تولد فرزند

در این روش افراد می‌توانند از طریق ویزای همراه به آلمان مهاجرت کنند. کافی است دارای مدرک زبان A1 باشید.

اگر فرزند شما در آلمان متولد شود و یکی از والدین 8 سال ساکن آلمان بوده باشد، می توانید به راحتی شهروندی آلمان را برای فرزندتان دریافت کنید و از این طریق به آلمان مهاجرت کنید. این شرایط برای فرزندانی که یکی از والدین آنها دارای شهروندی آلمان است نیز صدق میکند.

این روش مهاجرتی بر اساس قانون خاک و خون پایه گذاری شده است؛ قانونی که در بند قبلی به آن اشاره کردیم، قانون خون است. در مقابل، قانون خاک بیان می کند که اگر یک کودک در خاک آلمان متولد شود، می تواند با توجه به قوانین آلمان در این کشور ساکن شود. 

مهاجرت به آلمان از طریق ویزای تحقیقاتی

برخی افراد در مقطع دکتری یا مشاغلی فعالیت دارند که به دنبال فرصت‌های تحقیقاتی هستند. برای این افراد یکی از کشورهای بسیار ایده آل، آلمان است. با بستن قرارداد با دانشگاه یا یکی از موسسات تحقیقاتی آلمان یا با کمپانی‌های تحقیقاتی این کشور، می‌توانید ویزای تحقیقاتی آلمان را دریافت و به این کشور مهاجرت کنید.

مهاجرت تحصیلی به آلمان

یکی از بهترین روش‌های مهاجرتی به آلمان که هزینه کمی هم نیاز دارد، ادامه تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی این کشور است. شما امکان تحصیل رایگان یا با هزینه بسیار کم را در این کشور دارید. افراد پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه‌های این کشور می‌توانند با پیدا کردن کار، ویزای تحصیلی را به ویزای کاری تبدیل کرده و اقامت دائم این کشور را دریافت کنند.

مهاجرت کاری به آلمان

اگر انتخاب شما برای مهاجرت به آلمان از طریق کار است، شما گزینه‌های مختلفی پیش رو دارید؛ از جمله روش‌های مهاجرت کاری به آلمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  مهاجرت متخصصان IT
  •  بلوکارت
  • پزشکان و کادر درمان
  •  فریلنسرها و کسب و کارهای شخصی
  •  کارت ICT
  • کارآموزی یا ویزای اوسبیلدونگ
  • ویزای جاب آفر
  • ویزای جاب سیکر

در صورتی که می‌خواهید از طریق دریافت ویزای کاری به این کشور مهاجرت کنید، باید شرایط خود را برای پذیرش از این طریق بررسی کنید. داشتن مدرک دانشگاهی مرتبط، داشتن سابقه کاری و مدرک زبان سه شرطی است که باید پیش از اقدام برای درخواست ویزا داشته باشید.

سطح درآمد افراد از روش‌های مختلف مهاجرتی متفاوت است؛ از این رو پیش از هر اقدامی کاملا در این باره تحقیق کنید.

مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

یکی از روش‌های بسیار پرخطر برای مهاجرت به آلمان انتخاب گزینه پناهندگی است. موسسه‌های مهاجرتی به هیچ عنوان این روش را پیشنهاد نمی‌کنند.

مهاجرت به آلمان از طریق کارت شانس

یکی از روش‌های جدیدی که در سال 2023 از سوی دولت آلمان برای پذیرش مهاجران در نظر گرفته شده از طریق کارت شانس آلمان است؛ در این روش متقاضیان از طریق سیستم امتیازبندی مشابه سیستم اکسپرس اینتری کانادا اقدام به پذیرش می‌کنند. سالانه 4400 هزار نیروی کار متخصص از این طریق در آلمان پذیرش می‌شوند. از مهمترین مزایای این روش مهاجرت عدم نیاز به کاریابی از سوی فرد متقاضی و جاب آفر می‌باشد.

 

بهترین روش مهاجرت به آلمان

بهترین روش مهاجرت به آلمان

شاید برای شما سوال باشد که از میان روش‌های مهاجرتی به آلمان، بهترین آن کدام است؟

پاسخ به این سوال کاملا تابع شرایط فرد است. اما بهترین روش‌های مهاجرت بسته به شرایط فرد به شرح زیر است:

  • برای کسانی که فاقد مدرک تحصیلی و سابقه کاری هستند: بهترین روش مهاجرت تحصیلی و ادامه تحصیل در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری است.
  • برای پژوهشگران که دنبال پروژه‌های تحقیقاتی هستند: بهترین روش مهاجرتی، از طریق دریافت ویزای تحقیقاتی است.
  • برای افرادی که سن کمتر از 30 سال و مدرک دیپلم دارند: دریافت ویزای اوسبیلدونگ بهترین گزینه است.
  • بای افراد متخصص و حرفه‌ای که دنبال فرصت‌های شغلی مناسب هستند: پیدا کردن شغل و دریافت جاب آفر بهترین گزینه می‌باشد.
  • افراد بین 18 تا 45 سال که از نظر مالی تمکن کافی دارند: بهترین روش از طریق راه اندازی کسب و کار استارتاپی و دریافت ویزای خود اشتغالی است.
  • اگر همسر یا اعضای خانواده شما در آلمان اقامت دارند: می‌توانیداز ویزای همراه استفاده کنید.
  • کسانی که دارای شرکتی با فعالیت بین‌المللی هستند: راه اندازی شعب جدید در آلمان و دریافت کارت ICT بهترین گزینه برای مهاجرت به کشور آلمان به شمار می‌آید.

 

شرایط مهاجرت به آلمان

اگرچه آلمان از روش‌های مختلفی مهاجر می‌پذیرد، اما باید شرایط لازم را داشته باشید از مهمترین شرایط پذیرش مهاجر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن پاسپورت معتبر 
  • داشتن ویزا
  •  داشتن تست‌های سلامت جسمی و روحی پزشکی 
  • عدم سوء پیشینه فرد 

داشتن این شرایط می‌تواند شما را مهیای سفر به آلمان و شروع یک زندگی جدید می‌کند. داشتن موارد زیر می‌تواند شما را از مهاجرت به این کشور بازدارد. از جمله شرایطی که می‌تواند مانع پذیرش شما برای مهاجرت به کشور آلمان شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن سابقه کیفری و سوء پیشینه جرم و جنایت یا جاسوسی
  • داشتن بیماری‌های واگیردار مانند ایدز، هپاتیت و سل
  • ناقضین قوانین آلمان
  • نداشتن تمکن مالی کافی برای تامین هزینه‌های زندگی در آلمان

 مدت زمان اخذ ویزای آلمان

زمانی که برای مهاجرت به آلمان تشکیل پرونده می‌دهید، بسته به روش مهاجرتی و مدارک و اسنادی که باید ارائه کنید 6 ماه تا یک سال زمان طول می‌کشد تا نتیجه پرونده این کشور اعلام شود.

از همین رو اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید باید بتوانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن تمامی مدارک خود را گردآوری کنید و در کنار پیگیری درخواست ویزای خود اقدامات جانبی مانند دریافت مدرک زبان را انجام دهید.

پس از این که درخواست خود را به همراه مدارک ارائه کردید امور مربوط به رزرو وقت ویزای متریک، تاییدیه زاب، تاییدیه جاب آفر از اداره کار آلمان و …. را که حداقل دو تا سه ماه زمان نیاز دارد را انجام دهید.

فرایند دریافت ویزا و اقامت آلمان بر اساس مراحل زیر هر کدام طی بازه زمانی متفاوتی انجام می‌شود: 

اقدامات لازم مهاجرت تحصیلی مهاجرت کاری
آزادسازی مدارک تحصیلی و ترجمه رسمی آن 2 هفته تا 2 ماه 2 هفته تا 2 ماه
دریافت تاییدیه زاب 3 تا 5 ماه 3 تا 5 ماه
رزرو وقت ویزای متریک و ارائه مدارک یک تا 2 ماه یک تا 2 ماه
دریافت جاب آفر/ تاییدیه دانشگاه بسته به وضعیت فرد و قوانین پذیرش دانشگاه دارد. تایع شرایط فرد و جلب رضایت کارفرمای آلمان در مصاحبه است.
دریافت تاییدیه اداره کار آلمان 8 تا 10 هفته
دریافت ویزای آلمان 8 تا 10 هفته 8 تا 10 هفته

 

مزایای مهاجرت به آلمان

مهاجرت به کشور آلمان به عنوان یکی از کشورهای پیشرفته اروپایی برای هر فردی در هر برهه از زندگی توام با مزایای زیر است:

  • امکان تحصیل رایگان یا کم هزینه در این کشور
  • کسب درآمد بالا
  • نرخ بیکاری پایین در آلمان به ویژه برای افراد متخصص
  • بهترین کشور مهاجرتی برای نخبگان و متخصصان
  • سطح درآمد بالا
  • امکان سرمایه گذاری در اروپا و دسترسی به دیگر کشورهای اروپایی
  • سطح زندگی مرفه افراد
  • امنیت شغلی، درآمد و اجتماعی بالا
  • امکان سفر به تمامی کشورهای حوزه شینگن و اتحادیه اروپا

 

میزان درآمد در آلمان چقدر است؟

یکی از رایج‌ترین روش‌های مهاجرت به آلمان، مهاجرت از طریق کار است. در واقع آلمان به عنوان یکی از کشورهای نیازمند به نیروی کار متخصص است؛ از همین رو بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از این روش برای مهاجرت به این کشور انتخاب کنند.

البته روش‌های دیگری نیز وجود دارد. اما در مجموع کسانی که برای کسب درآمد بیشتر به آلمان مهاجرت می‌کنند، تخمین میزان درآمد یکی از مهمترین دغدغه‌های آن‌ها است. در ادامه به سطح درآمد سالانه برخی از مشاغل پرتقاضای آلمان اشاره می‌شود:

 

شغل میزان درآمد سالانه
برنامه نویسی 81 هزار یورو
توسعه دهندگان نرم افزار 87 هزار یورو
پزشک 150 هزار یورو
پرستار 63 هزار یورو
مهندس الکترونیک 92 هزار یورو
تحلیلگر آی تی 73 هزار یورو
مدیریت کسب و کار 75 هزار یورو
مدیر فروش 50 هزار یورو
مهندس عمران 75 هزار یورو
مهندس معماری 75 هزار یورو

اگر برای شما هم دغدغه است که بدانید سطح درآمد در آلمان امکان پس‌انداز و پیشرفت مالی را به همراه دارد یا خیر؟ می‌توان گفت بلکه. شما می‌توانید با درآمد ماهانه 4200 یورو حدود نیمی از آن را پس‌انداز کنید.

مدرک زبان برای مهاجرت به آلمان

بسته به روش مهاجرتی که انتخاب می‌کنید، مدارک زبان مختلفی برای مهاجرت به کشور آلمان نیاز دارید. در صورتی که روش مهاجرتی شما از طریق ویزای کاری است مدرک و سطح زبان شما باید به تناسب نیاز کارفرما باشد. با این وجود در روش‌های مختلف مهاجرت شما نیازمند مدارک زبان زیر هستید:

روش مهاجرت مدرک زبان
بلو کارت آلمان نامشخص
ویزای رشته های پزشکی و پیراپزشکی B2
ویزای مهندس آی تی B1
ویزای جاب سیکر B1
ویزای اوسبیلدونگ B2
ویزای تحصیلی B2 یا آیلتس 6.5
ویزای تحقیقاتی نامشخص
ویزای خوداشتغالی نامشخص
ویزای همراه A1
ویزای جاب آفر B1 یا B2

 

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به آلمان

حتما به خوبی می‌دانید که پیش نیاز تمام روش‌های مهاجرتی به هر کشوری ارائه اسناد و مدارکی است که صلاحیت شما را برای پذیرش کشور مقصد احراز کند. برای مهاجرت به کشور آلمان نیز باید مدارک لازم را به تناسب روش مهاجرتی خود گردآوری و پس از ترجمه رسمی آن را به سفارت این کشور ارائه کنید. مدارکی که لازم است در زمان مراجعه به سفارت آلمان برای درخواست ویزا ارائه کنید شامل موارد زیر می‌باشد:

  • مدارک هویتی اعم از شناسنامه، کارت ملی و پاسپورت معتبر
  • تکمیل فرم های مربوطه
  • ارائه عکس پرسنلی
  •  سند ازدواج یا طلاق
  • گواهی پایان خدمت یا معافیت سربازی
  • نام پذیرش تحصیلی از دانشگاه آلمان (برای مهاجرت تحصیلی)
  • مدارک مربوط به پذیرش دانشگاه اعم از مدارک دوره‌های تحصیلی قبلی به همراه ریز نمرات
  • مدارک سابقه کاری (برای مهاجرت کاری)
  • نامه جاب آفر از کارفرمای آلمانی
  • ارائه مدرک زبان آلمانی به تناسب روش مهاجرتی
  • نامه اثبات تمکن مالی
  • رسید هزینه‌های دولتی برای اخذ ویزا

 

هزینه های مهاجرت به آلمان

زمانی که می‌خواهید به آلمان مهاجرت کنید، پرداخت برخی هزینه‌ها الزامی است. این هزینه‌ها شامل هزینه‌های قبل از مهاجرت و بعد از مهاجرت است. از جمله هزینه‌هایی که افراد باید پیش از مهاجرت به کشور آلمان پرداخت کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

موارد هزینه ها
هزینه‌های ویزامتریک برای تایید و تصدیق مدارک 100 تا 120 یورو
هزینه دریافت معادلسازی زاب (Zab) دیپلم 60 تا 110 یورو

لیسانس 200 یورو 

بیمه مسافرتی با تعهد بیمه‌ای 30 هزار یورویی 30120 تا 150 هزار تومان
آموزش زبان آلمانی 10 تا 12 میلیون تومان
آزمون زبان آلمانی 8 تا 12 میلیون تومان
ویزای شینگن 75 یورو برای بزرگسال

37 یورو برای افراد زیر 18 سال

ویزای ملی 80 یورو

 

اقدامات لازم پس از مهاجرت به آلمان

دریافت ویزای آلمان به معنی تمام شدن همه چیز نیست. زمانی که با پرونده مهاجرت شما موافقت شد و توانستید به ویزای این کشور دست پیدا کنید، وقت آن می‌رسد که خود را به خاک آلمان برسانید. پس از آن شما باید به محض ورود به این کشور مراحل زیر را برای قانونی بودن اقامت خود در این کشور انجام دهید.

  • ثبت محل سکونت: باید در اولین فرصت به شهرداری شهر محل اقامت مراجعه کرده و آدرس محل سکونت خود را ثبت کنید. این مرحله نیازمند پرداخت هزینه‌ای نیست و شما می‌توانید به راحتی این کار را انجام دهید.
  • افتتاح حساب بانکی: دومین کاری که باید انجام دهید، افتتاح حساب در یکی از بانک‌های آلمان برای انجام تراکنش‌های مالی و دریافت کارت. اگر به عنوان دانشجو به این کشور مهاجرت کنید، این مرحله نیز برای شما رایگان خواهد بود.
  • پیگیری دریافت پذیرش دانشگاه با محل کار: اگر از طریق تحصیلی یا شغلی به آلمان مهاجرت کرده‌اید باید با پرکردن فرم و پرداخت هزینه شهریه‌های دانشگاه، دریافت مدارک بیمه‌ای و… گواهی ثبت نام را در دانشگاه‌های آلمان دریافت کنید. برای کسانی که از طریق شغلی به این کشور مهاجرت کرده‌اند کافی است با کارفرما تماس بگیرید تا مراحل قانونی قرارداد کاری تکمیل شود.
  • بیمه سلامت: انجام بیمه برای تمامی کسانی که در این کشور اقامت دارند الزامی است. شما می‌توانید از طریق یکی از شرکت‌های بیمه‌ای خود را بیمه کنید.
  • دریافت سیم کارت: برای این که بتوانید از تلفن همراه استفاده کنید، باید یک سیم کارت آلمانی نیز تهیه کنید. با این کار دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های رومینگ ندارید.
  • دریافت اجازه اقامت: اگر می‌خواهید با افرادی بیرون از شهر یا روستای محل اقامت خود دیدار داشته باشید، طی سه ماه اول پس از مهاجرت باید از طریق آنلاین درخواست اجازه بگیرید.

Subscribe to our Newsletter

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

4 پاسخ

    1. درود بر شما. داشتن سابقه کار الزامی نیست اما اگر سابقه کار داشته باشید شانستون برای گرفتن آوسبیلدونگ بالاتر میره

    1. درود بر شما، حداقل مدرک زبان B2 مورد نیاز هست. البته برخی از کارفرماها مدرک B1 رو هم قبول میکنند. پیشنهاد میکنم برای اطلاعات بیشتر این مقاله رو بخونید: آوسبیلدونگ آلمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید