موسسه بهادرانیان
موسسه بهادرانیان

موسسه بهادرانیان

سابقه ما اعتبار ماست

طلاق در آلمان (شرایط + نکات + هزینه ها)

طلاق در آلمان

یکی از مسائلی که ممکن است در دوران مهاجرت در آلمان با آن مواجه شوید، مشکلات زناشویی و طلاق است. طلاق در آلمان نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر دارای قوانین و شرایط خاصی است که برای رسیدن به آن، زوجین باید بر اساس قوانین موجود اقدام کنند. استخدام وکیل برای درخواست طلاق، گذراندن دوره جدایی برای تصمیم نهایی و توافق بر سر امور مالی و فرزندان از جمله مواردی است که پیش از درخواست طلاق در آلمان باید به آن رسیدگی کنید. در این مقاله سعی داریم هر آنچه لازم است درباره طلاق در آلمان بدانید، بیان کنیم.

 

شرایط طلاق در آلمان

 

شرایط طلاق در آلمان

برای اینکه زوجین بخواهند در آلمان برای طلاق از هم اقدام کنند، باید شرایط لازم را دارا باشند. این شرایط عبارت است از:

  • رضایت دو طرف برای طلاق و گذراندن دوره یک ساله زندگی جدا از هم
  • بروز خشونت خانگی توسط یکی از زوجین در زندگی مشترک
  • عدم رضایت طلاق یکی از زوجین و جدایی 3 ساله آن‌ها از هم

در واقع در این کشور شرط لازم برای مجوز طلاق، زندگی جدا از هم زن و شوهر می‌باشد که نشان دهنده طلاق عاطفی و تصمیم جدی آن‌ها برای طلاق است. علاوه بر این زوجین برای طلاق توافقی نیز باید به دادگاه ثابت کنند که زندگی آن‌ها شکست خورده و امکان بازگشت آن‌ها به زندگی مشترک وجود ندارد.

 

زمان درخواست طلاق در آلمان

در آلمان نیز مانند ایران، به محض تصمیم برای طلاق نمی‌توانید، اقدام به درخواست و دریافت رای طلاق کنید. در این کشور اگر بخواهید طلاق بگیرید، یک سال پیش از درخواست باید از زندگی مشترک خارج شده و به صورت جدا زندگی کنید. در صورتی که طی یک سال نتوانستید به زندگی مشترک برگردید، از این طریق می‌توانید به دادگاه اثبات کنید، که امکان بازگشت به زندگی مشترک را ندارید.

 اعمال خشونت خانگی نیز یکی از مواردی است که می‌تواند دادگاه را برای صدور رای طلاق به نفع شما ترغیب کند.

در نظر داشته باشید که اگر دادگاه برای طلاق شما قانع نشود، رای طلاق صادر نمی‌شود. در این صورت باید به مدت 3 سال به صورت جدا از هم زندگی کنید، و پس از تشکیل زندگی مستقل پس از سه سال مجدد برای درخواست طلاق قانونی اقدام نمایید.

 

هزینه های درخواست طلاق در آلمان

فرایند درخواست طلاق، فرایندی هزینه بر است که تمامی آن به صورت مساوی میان زن و شوهر تقسیم می‌شود. برای اینکه بتوانید طلاق بگیرید، الزاما باید اقدام به کمک از وکیل کنید، چرا که درخواست طلاق الزاما باید از سوی وکلا به دادگاه ارسال شود.

هزینه‌های لازم برای درخواست طلاق در آلمان شامل موارد زیر می‌باشد:

  • هزینه وکیل 1500 تا 2000 یورو
  • هزینه‌های دادگاه 450 تا 800 یورو

در نظر داشته باشید، که هزینه‌های طلاق در شرایطی که توافقات کافی صورت نگرفته باشد، بسته به میزان طولانی شدن و پیگیری‌های پرونده افزایش پیدا می‌کند. از همین رو تمام تلاش خود را بکنید که برای انجام فرایند طلاق به صورت توافقی با همسر خود تمام تصمیمات را بگیرید.

 

نکات مهم برای صدور طلاق

در صورتی که می‌خواهید اقدام به طلاق در آلمان کنید لازم است به نکات مهمی که در ادامه به آن اشاره می‌شود، توجه کنید:

  • پیش از طلاق تکلیف اموال و ثروت خود را انجام دهید و توافقات را به صورت رسمی و کتبی در آورید
  • در آلمان دارای‌های افراد پیش از ازدواج به صورت مساوی بین زن و مرد تقسیم می‌شود
  • بهترین راه تقسیم دارایی توافق میان زن و شوهر خارج از دادگاه است
  • در صورت عدم توافق زوجین بر سر مسایل مالی وکیل شما می‌تواند برای تقسیم اموال اقدام کند
  • هر چه فرایند دادگاه و درخواست طلاق طولانی‌تر شود، هزینه‌های وکیل نیز افزایش می‌یابد به این نکته توجه کنید
  • همسر فرد در صورتی که نیازمند کمک مالی برای تامین هزینه‌های زندگی باشد، فرد مقابل باید به او کمک کند
  • داشتن کودک مشترک از رابطه برای والدین الزام حمایت مالی و تامین هزینه‌های زندگی را به همراه دارد
  • بهترین راه طلاق در آلمان توافق بر سر مسایل مالی و رسیدن به تصمیم مشترک و توافقی است

 

وضعیت اقامت پس از طلاق

در مواردی ممکن است فرد با ویزای ازدواج به آلمان مهاجرت کرده باشد، از همین رو این سوال پیش می‌آید که وضعیت اقامت فرد پس از طلاق به چه صورت خواهد بود. اگر بیشتر از سه سال از ازدواج فرد مهاجر با تبعه آلمانی گذشته باشد، فرد مهاجرت می‌تواند پس از طلاق یک سال دیگر ویزای خود را برای اقامت در این کشور تمدید کند. در صورتی که قبل از گذشت 3 سال اقدام به طلاق کنند، امکان تمدید یک ساله ویزا وجود نخواهد داشت. حتی اگر زوجین طلاق هم نگیرند اما جدا از هم زندگی کنند، باز هم ویزای فرد مهاجر تمدید نمی‌شود و بنا به تصمیم اداره مهاجرت فرد باید این کشور را ترک کند.

یکی از شرایطی که ممکن است امکان اقامت را برای فرد به همراه داشته باشد، اینکه در رابطه مشترک فرزندی وجود داشته باشد که پس از طلاق حضانت آن با فرد مهاجر باشد. در این شرایط اقامت فرد ابطال نمی‌شود و فرد مهاجر از امکان دیدن کودک خود نیز بهره‌مند می‌شود.

 مراحل طلاق در آلمان

زوجین برای اینکه بتوانند فرایند طلاق را به صورت قانونی طی کنند، ابتدا باید به مدت یک سال از هم جدا زندگی کنند. در واقع به زندگی مشترک خود خاتمه دهند. البته گاهی زوجین در یک خانه زندگی می‌کنند اما تعاملات زناشویی بین آن‌ها وجود ندارد، در این شرایط می‌توانند در ماه دهم جدایی، برای طلاق اقدام قانونی کنند. پرداخت هزینه دادرسی که به صورت مساوی بین دو نفر تقسیم می‌شود نیز ضروری است. پس از آن زن و مرد برای مسائل مختلف زندگی اعم از حضانت فرزندان، دارایی‌های مشترک، هزینه وکیل و دادگاه باید به توافق برسند. امضای توافقنامه مرحله بعدی است که باید توسط زن و شوهر انجام شود.

در جلسه دادگاه که حدود 15 تا 20 دقیقه زمان می‌برد تمامی این مدارک و مستندات بررسی و در نهایت رای طلاق صادر می‌شود.

دلایل طلاق در آلمان

زوجین به دلایل مختلفی ممکن است برای طلاق اقدام کنند. عمده‌ترین دلایلی که منجر به طلاق در آلمان می‌شود شامل موارد زیر می‌باشد:

  • فشار مالی زیاد
  • اعتیاد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی
  • طلاق عاطفی
  • خشونت‌های خانگی
  • عدم تفاهم میان زوجین 

Subscribe to our Newsletter

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

8 پاسخ

    1. درود بر شما، در صورتی که در ایران ازدواج کرده باشید، خیر. ولی در صورتی که مقیم آلمان بوده و آنجا ازدواجتان ثبت شده باشد بله.

      1. سلام، اگر زوج های مهاجر بعد از مهاجرت تصمیم به طلاق بگیرند نیز باید سه سال صبر کنند؟

        1. درود بر شما، در صورتی که ازدواجشون در ایران ثبت شده باشد خیر قوانین ازدواج ایران برای انها اعمال میشود (همان مهریه و…) ولی نه در آلمان فقط در ایران.

          اما اگر هدفتان اخذ اقامت است و چنانچه شما پیوست هستید باید همسر قانونی شما اقامت خود را اخذ کند تا شما هم بتوانید اقامتتان را اخذ کنید .
          در غیر اینصورت که شما با ویزای پیوست اقدام کنید وپس از رسیدن به کشور آلمان برای جدایی اقدام کنید ویزای پیوست شما باطل می شود.

    2. سلام
      ممنون از به اشتراک گذاری موارد. لطفا در مورد کارهای اداری حین طلاق هم توضیحاتی به وب سایت اضافه بفرمایید. به طور مثال
      آیا فردی که وکیل دارد، باید شخصا برای انجام کارهای اداری به دادگاه مراجعه کند یا این مسئولیت دفتر وکالت است . من برای پرداخت هزینه ها و کارهای اداری به طور مثال تحویل مدارک شخصا مراجع میکنم. و هر با از طرف وکیلم تحت فشار زیادی قرار میگیرم و حتا ایمل ایشان لحن توهین آمیز و گمراه کننده دارد. به طوری که من تعجب میکنم آیا ایشان وکیل من هستند یا شاکی

      1. درود بر شما، ممنون از حسن نظر شما. بله حتما اینکار انجام خواهد شد در آینده و مواردی را به عنوان اطلاعات تکمیلی به این صفحه اضافه خواهیم کرد.

  1. سلام و خسته نباشید
    من و همسرم در ایران ازدواج کرده ایم ولی در آلمان نه . الان اگه بخواهیم طلاق بگیریم آیا هم باید طلاق ایرانی در ایران بگیریم از طریق وکیل و هم در آلمان طلاق بگیریم ؟ من از طریق پیوست به خانواده به آلمان آمده ام و الان تقریبا شش سال و نیم است که اینجا هستم در آوسوایس من شرایط اقامت را نامحدود نوشته اند آیا اگر از همسرم جدا بشم اقامت نامحدود من را باطل خواهند کرد و اقامت یکساله خواهم گرفت ؟ شغل دائم و حقوق مکفی دارم . ممنون میشم اگه جواب بدید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید